Göteborgs-Vetedeg

Ingredienser

Raskdeg

  • 1000 g Vatten
  • 1200 g Bagerivetemjöl
  • 100 g Mjölkpulver
  • 150 g Jäst

Färdig deg

  • 1200 g Bagerivetemjöl
  • 400 g Vetelyx margarin
  • 200 g Rex margarin
  • 600 g Socker
  • 35 g Kardemumma
  • 20 g Salt

Arbetsbeskrivning

Kör ihop ingredienserna till raskdegen till en smidig deg.
Låt vila i grytan i ca 30 min.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda färdigt degen.
Forma bullar efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Rasktid ca: 30 min
Jästid ca: 40 min
Baktid ca: 8 min.
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas: 210°C