Sötat Danskt rågbröd

Med vår helmix Danskt rågbröd bakar du mycket enkelt och kostnadseffektivt ett sockerfritt, smakrikt och mustigt rågbröd med härlig textur. Mixen innehåller rågmjöl, torkad surdeg av råg, solroskärnor och linfrö. Mixen innehåller också mältade rågflingor vilket ger en mustigare smak och du slipper lägga klippt råg i blöt.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Danskt rågbröd 1760 g
  • Sirap mörkbrun alt. svart 200 g
  • Jäst 50 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning 

Väg upp alla ingredienser. Kör degen i 15 min på låg hastighet. Låt vila i ca 30 min i grytan. Väg upp i formar efter önskad vikt. Jäs och baka av. Bakas med ånga.
Körtid i maskin: 15 min långsamt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid: ca 30 min., 
Jästid: ca 40-50 min., 
Baktid: ca 45 min.,  
Ingångstemperatur: 240°C, 
Färdigbakas i: 170-180°C