Hamburgerbröd

Med vår brödbas Ven bakar du ett hamburgerböd som är väldigt saftigt, har en mycket fin färskhållning och en härlig arom
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Ven 500 g
  • Bagerivetemjöl 1200 g
  • Vit sirap 150 g
  • Rapsolja 150 g
  • Salt 40 g
  • Jäst 80 g
  • Starbake Mjuk CL 15 g
  • Starbake Volym CL 15 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Väg upp 2400 g bräck. Rundriv och kavla ut till ca 10 cm i diameter. Jäs och baka av, med fördel i form för hamburgerbröd. Spraya med brödglans och strö över önskad topping före avbakning.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Jästid: ca 30 min, 
Baktid: ca 8 min, 
Ingångstemperatur: 220°C, 
Färdigbakas i: 220°C