Hamburgerbröd

Med vår brödbas Ven bakar du ett hamburgerböd som är väldigt saftigt, har en mycket fin färskhållning och en härlig arom
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Ven 500 g
  • Bagerivetemjöl 1200 g
  • Vit sirap 150 g
  • Rapsolja 150 g
  • Salt 40 g
  • Jäst 80 g
  • Starbake mjuk CL 15 g
  • Starbake volym CL 15 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Väg upp 2400 g bräck. Rundriv och kavla ut till ca 10 cm i diameter. Jäs och baka av med fördel i form för hamburgerbröd. Spraya med brödglans och strö över önskad topping före avbakning.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Jästid ca: 30 min
Baktid ca: 8 min
Ingångstemperatur: 220°C
Färdigbakas i: 220°C