Citron- Ingefärstårta

LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

Chokladanslag

  • Quickanslag Choklad 1000 g
  • Ägg 800 g
  • Vatten 200 g

Citronmousse

  • Grädde 500 g
  • Kessko Citronmousse 100 g
  • Vatten 125 g

Ingefärsmousse

  • Grädde 500 g
  • Kessko Neutral Gräddmousse 75 g
  • Ingefära 5 g
  • Vatten 100 g

Extra

  • Citronkräm

Arbetsbeskrivning

Chokladanslag
Vispa ingredienserna i 7 minuter. Fördela smeten i 16 cm anslagsringar. Baka av i 190°C i ca 20 min. 
Ingefärsmousse
Vispa grädden löst. Lös moussepulvret och ingefäran med vattnet och blanda ner i grädden. 
Fördela moussen i 3 st 16 cm silikonformar eller anslagsringar. Placera i frys tills moussen är fryst. 
Citronmousse
Vispa grädden löst. Lös moussepulvret med vattnet och blanda ner i grädden. 
Montering
Dela ett chokladanslag på tre. Placera ett anslag i botten av 18 cm anslagsringar. Ta ut Ingefärsmoussen från frysen och placera på chokladanslaget. Lägg på ytterligare ett chokladanslag. Spritsa på Citronkräm. Fyll formen med Citronmousse. Fryses. Ta ut tårtan från frysen och stryk ut Citronkräm över tårtan. Dekorera efter eget tycke och smak.