Ven Potatis och Rågkubb

Ven är en bas för potatisbröd. Den innehåller potatisflingor och vasslepulver, som ger ett saftigt bröd med mycket god färskhållning, härlig arom och en fin yta. Ven Potatis- och Rågkubb innehåller också stenmalet rågmjöl.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 200 g
  • Ven brödbas 500 g
  • Rågmjöl Stenmalet 400 g
  • Oblandad rågsikt 400 g
  • Surdegspulver 50 g
  • Salt 30 g
  • Pano Lux 50 g
  • Mörk Sirap 200 g
  • Jäst 75 g
  • Vatten 1100 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Låt vila. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 5 min långsamt, 2 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Vilotid: ca 30 min, 
Baktid: ca 30 min. 
Bakas med ånga. 
Jästid: ca 45 min. 
Ingångstemperatur: 240°C, 
Färdigbakas: 180°C