Havrekaka med Äpplemix

Havrebröd är en bas med havregryn, havrekli och linfrö. Den ger ett bröd med god havresmak och fin volym. Äpplemix ger en fin äpplesmak, en sötma till brödet och fin färskhållning.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 1000 g
  • Havrebröd 1000 g
  • Jäst 100 g
  • Margarin 100 g
  • Äpplemix (färdigblandad) 900 g
  • Vatten 600 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp ingredienserna och kör allt till en smidig deg. Väg upp degen till bitar på 400g.
Kavla ut degbitarna till 6 mm
Spraya med vatten och dekorera med lämplig bröddekor ur Credins sortiment. Markera ett kors med en kavlingspinne. Jäs och baka av
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Viltid: ca 30 min
Baktid ca: 10 min
Bakas med lite ånga.
Jästid ca: 40 min.
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas: 220°C