Havrebröd Grundrecept

En bas med havregryn, havrekli och linfrö. Ger ett bröd med god
havresmak och bra volym. Dosering: 50 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 800 g
  • Havrebröd 1000 g
  • Jäst 70 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av. Bakas med ånga.
Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Viltid: ca 15 min. 
Jästid: ca 35-40 min. 
Baktid: ca 25 min. för bröd/limpa, 
Baktid: ca 15 min. för frukostbröd, 
Ingångstemperatur: 250°C, 
Färdigbakas: 180-200°C