Vörtbröd med Vörtbrödsbas

Med Credins Vörtbrödsbas bakar du enkelt ett härligt traditionellt vörtbröd.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Vörtbrödsbas 1000 g
  • Vatten 1000 g
  • Jäst 150 g
  • Mörkbrun Sirap 400 g
  • Bagerisikt 800 g
  • Bagerivetemjöl 500 g
  • Russin 400 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.
Vägs av efter eget tycke och smak.
Körtid i maskin: 5 min långsamt, 3 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Viltid: ca 20 min
Baktid ca:25 (stickugn)
Bakas med ånga.
Jästid ca: 40 min.
Ingångstemperatur: 250°C
Färdigbakas: 180°C