Ven Original

Ven är en bas för potatisbröd. Den innehåller potatisflingor och vasslepulver, som ger ett saftigt bröd med mycket god färskhållning, härlig arom och en fin yta.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 1000 g
  • Ven brödbas 500 g
  • Salt 20 g
  • Jäst 40 g
  • Vatten 1100 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila.
Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 5 min långsamt, 2 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Vilotid: ca 20 min
Baktid ca: 30 min.
Bakas med ånga.
Jästid ca: 45 min.
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas: 180°C