Dinkelbröd Grundrecept

Dinkelbas ger ett ljust bröd med hög halt av fullkornsdinkelmjöl. Innehåller även
surdeg av råg och vetekli. Dosering: 30 %. Dekorera gärna med någon av våra fina bröddekorer.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Dinkelbas 500 g
  • Bagerivetemjöl 1300 g
  • Jäst 70 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma till bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av. Bakas med ånga.
Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid: ca 15 min. 
Jästid: ca 30-35 min. 
Baktid: ca 25 min. 
Ingångstemperatur: 250°C, 
Färdigbakas: 180-200°C