Ett sötat mellangrovt rågbröd med solrosfrö och linfrö. En av våramest populära brödbaser. Dosering: 35 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Frukostråg 800 g
- Bagerivetemjöl 1100 g
- Jäst 80 g
- Vatten 1000 g
- Oblandad rågsikt 200 g
- Mörk sirap 200 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma till bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av. Bakas med ånga. Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Liggtid: ca 15 min, Jästid: ca 30-35 min.
Baktid: ca 25 min.
Ingångstemperatur: 250°C,
Färdigbakas: 180-200°C