Julknäcke med Vörtbrödsbas

Ett smakfullt julknäcke på Vörtbrödsbas. Innehåller stenmalen råg och fullkornsvetemjöl.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Vörtbrödsbas 1000 g
  • Vatten 1000 g
  • Jäst 80 g
  • Bagerivetemjöl 500 g
  • Mörkbrun Sirap 200 g
  • Rågmjöl Stenmalet 250 g
  • Fullkornsvetemjöl 250 g
  • Vetelyx margarin 50 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg
Kavla ut degen så tunt det går förslagsvis 1,5 mm
Sporra ut kvadrater eller rektanglar eller stansa ut rundlar i valfri storlek. Nagga väl och dekorera med valfri fröblandning och lägg knäckebrödet på plåt.
Körtid i maskin: 5+ 3 min.
Degtemperatur: 27°C.
Jästid, ca: 30 + 15 min. i rumstemp.
Baktid ca: 20 min.
Ingångstemperatur: 150°C.
Färdigbakas i: 150°C.