Dinkel fullkornskakor

Smakfulla och aromatiska fullkornskakor med hög halt av fullkornsdinkelmjöl. Innehåller också rågsurdeg och vetekli.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Dinkelbas 500 g
  • Jäst 70 g
  • Bagerivetemjöl 700 g
  • Dinkelmjöl Fullkorn 500 g
  • Pano Lux PF 320 g
  • Starbake mjuk CL 20 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Väg upp 300 g bitar. Låt vila 15-20 min. Kavla ut till 5 mm tjocklek. Nagga och placera på plåt. Jäs och baka av. Dekorera gärna med någon av våra bröddekorer, t.ex. Ostedrys eller Fröblandning.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid ca: 15 min, 
Jästid ca: 30 min, 
Baktid ca: 12 min, 
Ingångstemperatur: 220°C, 
Färdigbakas i: 200°C