
En härlig julkaka bakad på Vörtbrödsbas.
Ingredienser
- Vörtbrödsbas 1000 g
- Bagerivetemjöl 500 g
- Bagerisikt 800 g
- 200 g Pano Lux eller 240 g Vetelyx margarin
- Gul Sirap 200 g
- Jäst 100 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.Väg upp degen i 400 g bitar rundriv, låt vila i ca 15 min
Kavla ut kakor på ca 3 mm
Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av Körtid i maskin: 5 min långsamt, 3 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Viltid: ca 15 min
Baktid ca: 5 min(stickugn)
Bakas utan ånga.
Jästid ca: 40 min.
Ingångstemperatur: 250°C
Färdigbakas: 250°C