Fyrkornsbröd Grundrecept

Fyrkornsbas ger ett smakfullt bröd med både korn, havre, vete och råg. Dosering: 30 %
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Fyrkornsbas 500 g
  • Bagerivetemjöl 1500 g
  • Jäst 80 g
  • Vatten 1000 g
  • Pano Lux PF 50 g
  • Mörkbrun sirap 100 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma till bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av. Bakas med ånga.
Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid: ca 15 min, 
Jästid: ca 30-35 min. 
Baktid: ca 25 min. 
Ingångstemperatur: 250°C, 
Färdigbakas: 180-200°C