Havrebröd med surdeg och råg

Ett smakfullt bröd med god havresmak, smak av surdeg och råg och med fin volym. Innehåller havregryn, havrekli, linfrö och veteflingor.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Havrebröd 1000 g
  • Jäst 70 g
  • Bagerivetemjöl 200 g
  • Rågmjöl Stenmalet 500 g
  • Rågsurdeg 60i flyt (Kåkå) 100 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila i ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter önskad storlek och placera i brödform. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 10 min långsamt, 2 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 40 min
Baktid ca: 27 min
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas i: 200°C