
Majsan är en basblandning för majsbröd. Den innehåller både majsmjöl och bitar av majs som ger en aptitligt gul färg. Skärgårdskakan innehåller också gul sirap.
Ingredienser
- Majsan 1000 g
- Fullkornsvetemjöl 900 g
- Pano Lux 200 g
- Gul sirap 100 g
- Jäst 100 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.Väg upp degen i 250 g bitar och rundriv. Låt vila i ca 30 min.
Kavla ut kakor på ca 4 m.m. Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av.
- Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt,
- Degtemperatur: 27°C,
- Viltid: ca 30 min.
- Baktid: ca 5 min (stickugn),
- Bakas utan ånga,
- Jästid: ca 40 min,
- Ingångstemperatur: 250°C,
- Färdigbakas: 250°C