
Majsan är en basblandning för majsbröd. Den innehåller både majsmjöl och bitar av majs som ger en aptitligt gul färg. Skärgårdskakan innehåller också gul sirap.
Ingredienser
- Majsan 1000 g
- Fullkorns vetemjöl 900 g
- Pano Lux 200 g
- eller
- Vetelyx margarin 240 g
- Gul sirap 100 g
- Jäst 100 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.Väg upp degen i 250 g bitar rundriv, låt vila i ca 30 min
Kavla ut kakor på ca 4 mm. Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av
- Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt
- Degtemperatur: 27°C
- Viltid: ca 30 min
- Baktid ca:5min (stickugn)
- Bakas utan ånga
- Jästid ca: 40 min
- Ingångstemperatur: 250°C
- Färdigbakas: 250°C