Bröd

Dinkelbröd Grundrecept

Dinkelbas ger ett ljust bröd med hög halt av fullkornsdinkelmjöl. Innehåller ävensurdeg av råg och vetekli. Dosering: 30 %. Dekorera gärna med någon av våra fina bröddekorer.

Björkö Grundrecept

Ger ett bröd med tydlig rågkaraktär och en krispig och fin skorpa, god färskhållning och en god arom. Innehåller syrat mjölkpulver. Dosering: 20 %

Chia Fullkorn med nötter

Ett smakfullt fullkornsbröd med chiafrön och nötter. Innehåller 22 % fullkorn och 5 % chiafrön.

Fyrkornsbröd Fullkorn

Fyrkornsbas ger ett lite ljusare bröd med både korn, havre, vete och råg. Dosering: 30 %.

Hälsö Fullkorn

Brödbas Hälsö ger ett mörkt fiberrikt bröd med rustik karaktär och god maltsmak. Basen innehåller linfrö och solrosfrö och är lämpligt för bröd med rustikare karaktär. I detta recept har vi även fullkornsvetemjöl vilket gör att brödet blir ett fullkornsbröd, med 23 % fullkorn.

Chiabröd Grundrecept

Chiabas ger ett ljust bröd med 5 % chiafrön. Chiafrön anses vara ett av världens nyttigaste livsmedel med högt innehåll av både omega-3, järn, kalcium, antioxidanter och kostfiber.

Syrlig Hälsö

Brödbas Hälsö ger ett mörkt fiberrikt bröd med rustik karaktär och god maltsmak. Basen innehåller linfrö och solrosfrö och är lämpligt för bröd med rustikare karaktär. I detta recept har vi tillsatt Rågsurdeg 60i (från Kåkå) och filmjölk vilket ger en härlig syra i brödet.

Rusti Rågsur med honung

Rustibas ger ett mellangrovt, fiberrikt bröd och innehåller kruskakli. Rågsurdeg 60i (från Kåkå) och honung ger detta bröd ytterligare karaktär.