Lussekatter

Lussekatter med Hagelberg’s Saffran Classic saffranspasta eller Hagelberg’s Saffran Premium. Råsaffran finns också i vårt sortiment.

 

Ingredienser

  • 1000 g Vatten
  • 150 g Jäst
  • 10 g Salt
  • 400 g Strösocker
  • 400 g Vetegott Plus
  • 50 g Milko mjölkpulver
  • 2300 g Bagerivetemjöl
  • 75 g Saffran Classic/Supreme/Supreme Gold

Extra

  • Russin

Arbetsbeskrivning

Väg av och blanda ingredienserna till en smidig deg. Dekorera ev. med russin.

Körtid i maskin: 2+4 min.
Liggtid: 30 min.
Degtemperatur: 27°C.
Jästid, ca: 45 min.
Baktid ca: 10 min. för bullar, 15-20 min. för kransar och längder.
Ingångstemperatur: 220°C.
Bakas utan ånga.
Färdigbakas i: 200°C.

TIPS: Om du vill ha mjölkfria lussekatter, ersätt Milko med Zealux, dosering: 25 g.
För smak av kardemumma, tillsätt 20 g.