Lussekatter

Lussekatter med Saffran Hagelberg´s Classic eller Saffran Hagelberg’s Premium. Råsaffran finns också i vårt sortiment.

 

Ingredienser

  • 1000 g Vatten
  • 150 g Jäst
  • 10 g Salt
  • 400 g Socker
  • 400 g Vetelyx margarin
  • 50 g Mjölkpulver
  • 2300 g Bagerivetemjöl
  • 75 g Saffran Hagelbergs Classic/Premium

Extra

  • Russin

Arbetsbeskrivning

Väg av och blanda ingredienserna till en smidig deg. Dekorera ev. med russin.

Körtid i maskin: 2+4 min.
Liggtid: 30 min.
Degtemperatur: 27°C.
Jästid, ca: 45 min.
Baktid ca: 10 min. för bullar, 15-20 min. för kransar och längder.
Ingångstemperatur: 220°C.
Bakas utan ånga.
Färdigbakas i: 200°C.

TIPS: För smak av kardemumma, tillsätt 20 g.