Blodapelsintårta

En fantastisk moussetårta med en kokosbotten på Mormors Ljusa kaka, Blodapelsingelé och Blodapelsinmousse. Har också en kardemummamousse gjord på Kessko Neutral gräddmousse och kardemumma.

Ingredienser

Kokosbotten

  • 1000 g Mormors Ljusa kaka
  • 200 g Kokos
  • 300 g Rapsolja
  • 500 g Vatten

Blodapelsingelé

  • 200 g Kessko Blodapelsinmousse
  • 400 g Vatten (varmt)

Blodapelsinmousse

  • 200 g Kessko Blodapelsinmousse
  • 250 g Vatten
  • 1000 g Grädde

Kardemummamousse

  • 150 g Kessko Neutral Gräddmousse
  • 200 g Vatten
  • 10 g Kardemumma
  • 1000 g Grädde

Arbetsbeskrivning

Kokosbotten
Blanda ingredienserna på låg hastighet i 4 min. Fördela smeten i 16 cm anslagsringar.
Baka av i 180°C i ca 20 min.

Blodapelsingelé
Vispa ihop moussepulvret med vatten. Fördela i tre stycken 16 cm silikonformar.
Fryses.

Kardemummamousse
Vispa grädden löst. Lös upp moussepulvret i vatten. Tillsätt kardemumma och blanda ner i grädden.
Fördela moussen i tre stycken 16 cm silikonformar. Fryses.

Blodapelsinmousse
Vispa grädden löst. Lös upp moussepulvret i vatten och blanda ner i grädden.

Montering
Dela en kokosbotten i tre och placera i botten av 3 st 18 cm silikonformar eller anslagsringar.
Ta ut blodapelsingelén och kardemummamoussen från frysen och placera på botten.
Fyll upp tårtan med Blodapelsinmousse.
Fryses.

Ta ut tårtan och spraya med röd och gul kakaospray. Dekorera efter eget tycke och smak.