Månadens ingrediens

Här hittar ni en ny spännande ingrediens varje månad.

Med Månadens ingrediens vill vi uppmärksamma branschen på en, eller ett par olika ingredienser i Credins sortiment, som vi tycker kan tillföra värde i bageriets eller konditoriets sortiment den närmaste framtiden, och om du så tycker, även på längre sikt.

Vi uppmärksammar genom att berätta lite om ingrediensen som sådan och vi ger dig ett par recept som inspiration. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss på Credin Sverige eller din kontakt på KåKå. KåKå marknadsför de ingredienser vi presenterar som Månadens ingrediens.

Med hopp om att vi ska ge dig inspiration under hela 2021 att förnya din bröd- och kondishylla.

Månadens ingredienser i mars 2021

Denna månad bjuder vi på inspiration både för bröd och en Påsktårta.

Vår Ägglikörmousse från Kessko är en smakfull ingrediens, både i en Påsktårta och i andra kondisbakverk. Du har säkert massor av egna idéer, men här bjuder vi i alla fall på ett inspirationsrecept på Påsktårta som innehåller både Ägglikörmousse och Chokladmousse, med en botten gjord på Mormors Chokladkaka.

Danskt Rågbröd är en helmix för ett sockerfritt, smakrikt och mustigt rågbröd. Denna mix innehåller mältade rågflingor, torkad surdeg av råg, solroskärnor och linfrö. Gott, enkelt och lönsamt!

Vill du ha ett sötat Danskt rågbröd kan du sätta till 200-300 g sirap i receptet.

Vill du ha mer inspiration kontakta din KåKå-representant eller ring Credin Sverige, om du inte hittar tillräckligt med inspiration här på vår hemsida.

Lycka till!

 

Klicka här för att komma till receptet på vår härliga Påsktårta

Klicka här för att komma till vårt goda recept på Danskt Rågbröd