Månadens ingrediens

Här hittar ni en ny spännande ingrediens varje månad.

Månadens ingrediens i juli är Dinkelbas

Brödbaser underlättar för dig att förse konsumenterna med bröd av hög och jämn kvalitet. Bakningen går lite enklare och snabbare, och det kanske viktigaste av allt, det är inte på bekostnad av kvalitet i brödet eller av din egen kreativitet! Du får istället tid över att sätta din helt egen prägel på bröden.

Denna månad har vi valt Dinkelbas som Månadens ingrediens.

Dinkel eller Spelt, som det även kallas, är en flertusenårig gammal vetesort som började odlas i Europa redan på stenåldern och anses vara vårt urvete. Det kommer ursprungligen från södra Asien och har genom folkvandringar spridit sig till andra delar av världen. Ett kraftigt skal skyddar det näringsrika vetekornet och genom alla årtusenden har Dinkel behållit sina speciella egenskaper och sin goda smak. Dinkelmjöl har hög halt av protein. Bröd bakat på dinkelmjöl ger ett välsmakande, fylligt bröd med fin arom. Dessutom ger bröd som är bakat på Dinkel en god mättnadskänsla.

Här bjuder vi på två recept som ger fullkornsbröd.

Lycka till!

Dinkel fullkornsbröd

Här kan ni se vårt recept på detta härliga bröd. Klicka här.

 

 

Dinkel

fullkornskakor

Här kan ni se vårt recept på dessa fina kakor. Klicka här.