Månadens ingrediens

Här hittar ni en ny spännande ingrediens varje månad.

Med Månadens ingrediens vill vi uppmärksamma branschen på en, eller ett par olika ingredienser i Credins sortiment, som vi tycker kan tillföra värde i bageriets eller konditoriets sortiment den närmaste framtiden, och om du så tycker, även på längre sikt.

Vi uppmärksammar genom att berätta lite om ingrediensen som sådan och vi ger dig ett par recept som inspiration. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss på Credin Sverige eller din kontakt på KåKå. KåKå marknadsför de ingredienser vi presenterar som Månadens ingrediens.

Med hopp om att vi ska ge dig inspiration under hela 2021 att förnya din bröd- och kondishylla

Månadens ingredienser i augusti

Hösten närmar sig, och det är äppletider.

För att hjälpa dig att öka nyhetsvärdet i din kaffebrödsdisk, och öka nyfikenheten hos dina kunder, jobbar vi aktivt med att ta fram säsongsfyllningar.

Vår höstfyllning är Äpplefyllning PF, en palmfri, smakfull och lättarbetad kaffebrödsfyllning med äpplepuré och bitar av äpple. Du använder den helt enkelt som en ny fyllning i dina befintliga kaffebröd. För att ge dig ytterligare inspiration bjuder vi på ett recept på Äpplekringlor, som både ser smakfulla ut och är väldigt goda. Klicka här.

Glöm inte att vetedegen är väldigt viktig för ett gott kaffebröd!

För en smakfull vetedeg med god färskhållning är fettet avgörande. Vi rekommenderar att du använder Vetelyx eller vårt flytande fett Pano Lux.

Här ger vi dig recept på tre fina vetedegar, däribland recept på en Göteborgs-vetedeg:

Vetedeg med Vetelyx

Vetedeg med Pano Lux

Göteborgs-vetedeg

 

Saffran, en härlig ingrediens vi vill lyfta redan nu

Visste du att:

  • saffran är den dyraste kryddan i världen?
  • saffran har använts i över 3 500 år både för att sätta färg och smak på livsmedel och som läkemedel?
  • det krävs ca 150 000 saffranskrokusar, som plockas och rensas för hand, för att få 1 kg torkad saffran?
  • för att få de ca 300 ton saffran som produceras varje år, främst i Iran, måste man handplocka ca 45 miljarder blommor?
  • år 1444 blev en person i Nürnberg bränd på bål för att ha förfalskat saffran, och år 1456 blev tre personer levande begravda för samma brott?

Det kommer att gå fortare än vi anar tills vi är framme vid den underbara säsongen för lussekatter. Om du redan nu börjar fundera på att lägga order på saffran så kan vi rekommendera de två fina saffranspastor som vi har i vårt sortiment, Saffran Hagelberg’s Classic och Saffran Hagelberg’s Premium. De ger en härlig både färg och arom till dina lussekatter, och är mycket kostnadseffektiva i användning.

Den saffran som Credin Sverige använder vid produktion av saffranspastor under varumärket Hagelberg’s består enbart av kvalitén Coupé, d.v.s. enbart pistillens märke, den allra finaste och smakfullaste delen av pistillen. Denna kvalité kallas också Kategori 1.

Se gärna goda recept på Lussekatter här.

Välkommen att prova både våra fina kaffebrödsfyllningar och våra saffranspastor.

Du köper dem genom KåKå, som marknadsför i stort sett hela Credins sortiment av bageriingredienser.

Du hittar mer på www.credin.se.