Månadens ingrediens

Här hittar ni en ny spännande ingrediens varje månad.

Med Månadens ingrediens vill vi uppmärksamma branschen på en, eller ett par olika ingredienser i Credins sortiment, som vi tycker kan tillföra värde i bageriets eller konditoriets sortiment den närmaste framtiden, och om du så tycker, även på längre sikt.

Vi uppmärksammar genom att berätta lite om ingrediensen som sådan och vi ger dig ett par recept som inspiration. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss på Credin Sverige eller din kontakt på KåKå. KåKå marknadsför de ingredienser vi presenterar som Månadens ingrediens.

Med hopp om att vi ska ge dig inspiration under hela 2021 att förnya din bröd- och kondishylla

Månadens ingredienser i juni

 

Sedan lång tid tillbaka är vi, med rötter i Norlander Food, kända för våra smakfulla, lättarbetade och funktionella kaffebrödsfyllningar.

Vår smakpalett är bred. Naturligtvis har vi de vanligaste smakerna, såsom kanel, mandel och pistage, men vi gör sortimentet ännu mer spännande och intressant för dig med smaker som apelsin, salty caramel, kardemumma, toffé och maplefyllning med lönnsirapsmak.

 

Våra kaffebrödsfyllningar är generellt sett baserade på antingen mandelmassa, bakmassa, fett eller frukt/bär. Men vi har också ett fint sortiment fyllningar som är fria från både mandel och aprikoskärnor, UMK kallar vi detta sortiment. Vi har även palmfria fyllningar.

 

Säsongsfyllningar

För att hjälpa dig att öka nyhetsvärdet i din kaffebrödsdisk, och öka nyfikenheten hos dina kunder, jobbar vi aktivt med att ta fram säsongsfyllningar. Vår Sommarfyllning 2021 är en härlig bärfyllning gjord med jordgubbspuré, hallonpuré och blåbärspulver.

 

Vetedegen väldigt viktig för ett gott kaffebröd

För en smakfull vetedeg med god färskhållning är fettet avgörande. Vi rekommenderar att du använder Vetelyx eller vårt flytande fett Pano Lux. Här ger vi dig recept på tre fina vetedegar, däribland recept på en Göteborgs-vetedeg. Se recepten här.

 

Välkommen att prova våra fina kaffebrödsfyllningar.

Du köper dem genom KåKå, som marknadsför i stort sett hela Credins sortiment av bageriingredienser.