Månadens ingrediens

Här hittar ni en ny spännande ingrediens varje månad.

Med Månadens ingrediens vill vi uppmärksamma branschen på en, eller ett par olika ingredienser i Credins sortiment, som vi tycker kan tillföra värde i bageriets eller konditoriets sortiment den närmaste framtiden, och om du så tycker, även på längre sikt.

Vi uppmärksammar genom att berätta lite om ingrediensen som sådan och vi ger dig ett par recept som inspiration. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss på Credin Sverige eller din kontakt på KåKå. KåKå marknadsför de ingredienser vi presenterar som Månadens ingrediens.

Med hopp om att vi ska ge dig inspiration under hela 2021 att förnya din bröd- och kondishylla

Månadens ingredienser i maj

En härlig säsong med många högtider och festligheter närmar sig. Då äter vi tårtor och bakelser i långa banor. Därför bjuder vi på ett tips och lite inspiration som kan hjälpa dig att variera ditt sortiment, öka effektiviteten och öka lönsamheten, utan att tumma på kvalitén.

Kesskos moussepulver – för god smak och lönsamhet.

Moussepulver är ett snabbt, enkelt och smidigt sätt att tillverka mousse, utan att göra avkall på kvalitén. Du sparar tid och kostnader jämfört med att göra mousser från grunden. Dessutom kan du jobba mer flexibelt: Du kan ta en order på förmiddagen och leverera samma eftermiddag. Bra, eller hur?

En praktisk fördel med Kessko moussepulver är att de kommer i hink, vilket gör dem väldigt lätthanterliga.

Smaken är anledningen att välja just Kesskos moussepulver

Praktiskt och ekonomiskt i all ära. Om inte smakerna sitter spelar det ingen roll. Men det gör de med Kessko moussepulver. Kunder beskriver smakerna som ”äkta”, ”tydliga” och ”mycket goda”.

Bara naturliga smaker – riktig frukt i alla.

En av hemligheterna bakom smakerna är att Kesskos moussepulver enbart smaksätts med naturliga aromer och riktig frukt. Alla fruktmousser innehåller torkad frukt, antingen i bitar eller i form av pulver. Därför upplevs smakerna av konsumenterna som ”äkta” och ”mycket goda”.

I vårt sortiment ingår också moussepulver som inte innehåller tillsatt mjölk eller laktos.

En annan produkt vi vill lyfta fram är vår bas för ett smakfullt och saftigt potatisbröd, Ven.

Denna brödbas, som doseras 35 %, innehåller potatisflingor och vasslepulver, vilket ger ett underbart saftigt och smakfullt bröd, med härlig arom och yta och jättefin färskhållning.

Förutom att baka matbröd lämpar sig denna bas också för baguetter, hamburgerbröd och korvbröd.

 

Välkommen att inspireras med produkter från Credin. Mer inspiration hittar du på vår hemsida credin.se. Både moussepulver och brödbas Ven hittar du också hos vår samarbetspartner KåKå.

 

Se vårt recept på denna härliga moussetårta här.

Recept på Ven hittar ni här.

Recept på hamburgerbröd på Ven finner ni här.

Kika gärna under Recept, där har vi fler recept med brödbasen Ven.