Företagspresentation

Credin Sverige AB, med huvudkontor och produktutveckling, produktion och lager i Stenkullen utanför Göteborg,
ingår sedan juni 2019 i Credin Group och är en del av norska Orkla Food Ingredients.

Vi har fokus på utveckling och produktion av bageriingredienser av hög kvalitet.

Vår Affärsidé

Vi utvecklar, tillverkar och säljer högkvalitativa eftertraktade produkter till den nordiska bagerimarknaden. Med stort kundfokus, nyutveckling och flexibilitet tillför vi nya möjligheter för våra kunder.

Vår Vision

Vi vill vara den mest eftertraktade samarbetspartnern på nordisk bagerimarknad. Genom att ständigt utveckla vårt affärsmannaskap jobbar vi för att skapa möjligheter och lönsamhet för både oss själva och för våra kunder.

Vårt produktsortiment

Vår produktportfölj omfattar ingredienser för alla typer av matbröd, kaffebröd och kondisbakverk, skiljemedel och avvägaroljor samt livsmedelsfärger och aromer för såväl bageribranschen som för glass- och konfektyrindustrin.

I Stenkullen utvecklar och producerar vi bagerimargarin och andra fettprodukter, bakhjälpmedel, brödbaser, kaffebrödsfyllningar, kakmixer, muffinsmixer, anslagsprodukter, vaniljkrämspulver, fondanter, livsmedelsfärger, aromer, m.m.

Vi marknadsför ett brett sortiment moussepulver från vår samarbetspartner Kessko, liksom ett fint sortiment sockerfria, alternativsötade produkter från samma leverantör. Diabella kallar vi det.

Credin Sverige är Zeelandiakoncernens representant i Norden och vi lagerhåller och säljer ett utvalt sortiment Zeelandiaprodukter.

Vi har ett brett sortiment palmfria produkter, både när det gäller margarin och kaffebrödsfyllningar. Vi har glutenfria ingredienser, ett e-nummerfritt sortiment och ekologiska ingredienser. Prata med oss så berättar vi gärna om dessa produkter.

Våra tjänster

Vi utvecklar ingredienser och produktkoncept för att underlätta för våra kunder att producera bakverk av en hög och jämn kvalitet på ett ekonomiskt och kostnadseffektivt sätt. Vi utvecklar ingredienser och recept för att inspirera till nya goda bakverk som ska bidra till en ökad omsättning och bättre lönsamhet för våra kunder.

Vi bistår våra kunder i frågor om sälj och marknadsföring och hjälper vid behov till med marknadsförings- och kommunikationsmaterial, etc.

Kundunika samarbeten

En stor och viktig del av vår verksamhet består i att tillsammans med enskilda kunder eller kundgrupper i nära samarbete utveckla både ingredienser och produktkoncept för kunden i fråga.

Våra kunder finns inom alla typer av bagerier, såväl hantverks- och leveransbagerier som butiksbagerier och industribagerier. Vi har även många kunder inom choklad- och konfektyrindustrin liksom glass- och livsmedelsindustrin.

Årets Företagare i bageribranschen

Vi vill inspirera svenska bagerier och konditorier till lönsammare verksamheter och ett utvecklat ledarskap. Därför är vi sedan 2016 stolt huvudsponsor till den av Sveriges bagare och konditorer, SBK, initierade utmärkelsen Årets Företagare i bageribranschen.

Denna utmärkelse har till syfte att främja tillväxt, lönsamhet och ett gott ledarskap i vår bransch.