Ven Potatis- och Rågkubb

Ven är en bas för potatisbröd. Den innehåller potatisflingor och vasslepulver, som ger ett saftigt bröd med mycket god färskhållning, härlig arom och en fin yta. Ven Potatis- och Rågkubb innehåller också stenmalet rågmjöl.

Ingredienser

  • 200 g Bagerivetemjöl
  • 500 g Ven brödbas
  • 400 g Rågmjöl Stenmalet
  • 400 g Oblandad rågsikt
  • 50 g Surdegspulver
  • 30 g Salt
  • 50 g Panolux eller Vetelyx
  • 200 g Mörk Sirap
  • 75 g Jäst
  • 1100 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 5 min långsamt, 2 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Vilotid: ca 30 min
Baktid ca: 30 min.
Bakas med ånga.
Jästid ca: 45 min.
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas: 180°C