Sötat Danskt rågbröd

Med vår helmix Danskt rågbröd bakar du mycket enkelt och kostnadseffektivt ett sockerfritt, smakrikt och mustigt rågbröd med härlig textur. Mixen innehåller rågmjöl, torkad surdeg av råg, solroskärnor och linfrö. Mixen innehåller också mältade rågflingor vilket ger en mustigare smak och du slipper lägga klippt råg i blöt.

Ingredienser

  • 1760 g Danskt rågbröd
  • 200-300 g Sirap mörkbrun eller svart
  • 50 g Jäst
  • 1000 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser. Kör degen i 15 min på låg hastighet. Låt vila i ca 30 min i grytan. Väg upp i formar efter önskad vikt. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 15 min långsamt.
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 30 min
Jästid ca: 40 min
Baktid ca: 50 min
Ingångstemperatur: 260°C
Färdigbakas i: 180°C