Julkaka med Vörtbrödsbas

En härlig julkaka bakad på Vörtbrödsbas.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Vörtbrödsbas 1000 g
  • Bagerivetemjöl 500 g
  • Bagerisikt 800 g
  • Pano Lux PF 200 g
  • Gul sirap 200 g
  • Jäst 100 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. 
Väg upp degen i 400 g bitar, rundriv. Låt vila i ca 15 min. 
Kavla ut kakor på ca 3 m.m. 
Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av. 
Körtid i maskin: 5 min långsamt, 3 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Viltid: ca 15 min. 
Baktid: ca 5 min (stickugn), 
Bakas utan ånga. 
Jästid: ca 40 min. 
Ingångstemperatur: 250°C, 
Färdigbakas: 250°C