Julkaka med Vörtbrödsbas

En härlig julkaka bakad på Vörtbrödsbas.

Ingredienser

  • 1000 g Vörtbrödsbas
  • 500 g Bagerivetemjöl
  • 800 g Bagerisikt
  • 200 g Pano Lux*
  • 200 g Gul Sirap
  • 100 g Jäst
  • 1000 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.
Väg upp degen i 400 g bitar rundriv, låt vila i ca 15 min
Kavla ut kakor på ca 3 mm
Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av

Körtid i maskin: 5 min långsamt, 3 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Viltid: ca 15 min
Baktid ca: 5 min(stickugn)
Bakas utan ånga.
Jästid ca: 40 min.
Ingångstemperatur: 250°C
Färdigbakas: 250°C

* 200 g Pano Lux kan bytas ut mot 240 g Vetelyx