Jordgubbstarte

Ingredienser

Mördeg

  • 1500 g Bagerivetemjöl
  • 1000 g Rex margarin
  • 500 g Strösocker
  • 100 g Ägg

Mormors Ljusa kaka

  • 1000 g Mormors Ljusa kaka
  • 500 g Vatten
  • 300 g Rapsolja

Vaniljkräm

  • 300 g Creme Gateau
  • 1000 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Mördeg
Väg upp ingredienserna och kör till en deg. Placera i kyl.

Mormors Ljusa kaka
Väg upp ingredienserna och blanda med vinge i 4 min på låg hastighet.

Vaniljkräm
Blanda Crème Gateau och 3 dl av vattnet till en jämn redning. Resten av vattnet kokas upp. Redningen vispas i och krämen får koka ca 2 minuter.

Montering
Fodra 5 st 16 cm anslagsringar med mördeg. Fördela kaksmeten i ringarna. Spritsa i vaniljkräm.
Baka av i 180°C ca 30 min. Vändes efter avbakning. Låt svalna. Dekorera med jordgubbar och chokladdekor.