Hälsö Fullkorn

Brödbas Hälsö ger ett mörkt fiberrikt bröd med rustik karaktär och god maltsmak. Basen innehåller linfrö och solrosfrö och är lämpligt för bröd med rustikare karaktär. I detta recept har vi även fullkornsvetemjöl vilket gör att brödet blir ett fullkornsbröd, med 23 % fullkorn.

Ingredienser

  • 950 g Hälsö
  • 50 g Jäst
  • 300 g Bagerivetemjöl
  • 600 g Fullkornsvetemjöl
  • 1000 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila i ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 12 min långsamt,
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 40 min
Baktid ca: 27 min
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas i: 200°C