Go Back

Vörtbröd med Vörtbrödsbas

Med Credins Vörtbrödsbas bakar du enkelt ett smakfullt, traditionellt vörtbröd.

Ingredienser

  • Vörtbrödsbas 1000 g
  • Vatten 1000 g
  • Jäst 150 g
  • Mörkbrun Sirap 400 g
  • Bagerisikt 800 g
  • Bagerivetemjöl 500 g
  • Russin, valfritt 300 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. Låt vila ca 15 min. 
Väg upp och forma till bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av. Bakas med ånga. 
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Viltid: ca 15 min.
Jästid; ca 35-40 min.  
Baktid: ca 25 min. 
Ingångstemperatur: 250°C, 
Färdigbakas: ca 180°C