Go Back

Ven Original

Ven är en bas för potatisbröd. Den innehåller potatisflingor och vasslepulver som ger ett saftigt bröd med mycket god färskhållning, härlig arom och en fin yta.

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 1000 g
  • Ven brödbas 500 g
  • Salt 20 g
  • Jäst 40 g
  • Vatten 1100 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila.
Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 5 min långsamt, 2 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Viltid: ca 20 min, 
Baktid: ca 30 min, 
Bakas med ånga, 
Jästid: ca 45 min, 
Ingångstemperatur: 240°C, 
Färdigbakas: 180°C