Go Back

Rusti Fullkorn

Rustibas ger ett mellangrovt, fiberrikt bröd och innehåller kruskakli. I detta recept har vi tillsatt fullkornsvetemjöl, vilket gör att du får ett fullkornsbröd.  

Ingredienser

  • Rustibas 500 g
  • Jäst 70 g
  • Bagerivetemjöl 550 g
  • Fullkornsvetemjöl 650 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila i ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid: ca 15 min. 
Jästid: ca 40 min. 
Baktid: ca 27 min. 
Ingångstemperatur: 240°C, 
Färdigbakas i: 200°C