Äpplekringlor
Äpplekringlor ser goda ut och smakar fantastiskt. De innehåller vår Äpplefyllning PF, som f.ö. är palmfri, en mycket smakfull fyllning med äpplepuré och äpplebitar.
- Bagerivetemjöl 2400 g
- Vetelyx margarin 400 g
- Strösocker 400 g
- Mjölkpulver 100 g
- Jäst 150 g
- Kardemumma 30 g
- Starbake Volym CL 24 g
- Salt 20 g
- Vatten 1000 g
- Äpplefyllning PF
- Rex margarin
- Kanelsocker
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 15-20 min.
Kavla ut degen och bred ut rikligt med Äpplefyllning.
Vik degen med ett treslag och sporra ut 1 cm breda remsor och snurra kringlor.
Jäs och baka av. Pensla med smält Rex margarin och doppa i kanelsocker.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 8 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 30 min
Baktid ca: 8 min
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas i: 210°C