Sommarbullar med vaniljkräm och strössel
Vår Sommarfyllning är en smakfull, bakstabil och palmfri kaffebrödsfyllning med härlig färg. Den innehåller hallonpuré, jordgubbspuré och blåbärspulver.
Vetedeg
- Bagerivetemjöl 2400 g
- Vetelyx margarin 400 g
- Strösocker 400 g
- Mjölkpulver 100 g
- Kardemumma 30 g
- Jäst 150 g
- Salt 20 g
- Starbake Volym CL 23 g
- Vatten 1000 g
Vaniljkräm
- Mix för Vaniljkräm S 300 g
- Vatten 1000 g
Strössel
- Rex margarin 500 g
- Strösocker 500 g
- Bagerivetemjöl 500 g
- Havregryn 500 g
Arbetsbeskrivning
Vetedeg
Väg upp ingredienserna och kör till smidig deg. Låt vila.
Vaniljkräm
Vispa ihop Mix för Vaniljkräm S med vattnet.
Kavla ut degen till 2,5 mm. Bred ut Sommarfyllning över degen. Rulla ihop och kubba upp till snäckor. Sätt av bullarna i formar. Jäses. Spritsa en klick vaniljkräm i mitten av bullen och strö över strössel. Baka av.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 35 min
Baktid ca: 8 min.
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas: 210°C