Go Back

Sommarbullar med vaniljkräm och strössel

Vår Sommarfyllning är en smakfull, bakstabil och palmfri kaffebrödsfyllning med härlig färg. Den innehåller hallonpuré, jordgubbspuré och blåbärspulver.

Ingredienser

Vetedeg

  • Bagerivetemjöl 2400 g
  • Vetelyx margarin 400 g
  • Strösocker 400 g
  • Mjölkpulver 100 g
  • Kardemumma 30 g
  • Jäst 150 g
  • Salt 20 g
  • Starbake Volym CL 23 g
  • Vatten 1000 g

Vaniljkräm

  • Mix för Vaniljkräm S 300 g
  • Vatten 1000 g

Strössel

  • Rex margarin 500 g
  • Strösocker 500 g
  • Bagerivetemjöl 500 g
  • Havregryn 500 g

Extra

  • Sommarfyllning

Arbetsbeskrivning

Vetedeg
Väg upp ingredienserna och kör till smidig deg. Låt vila.
Vaniljkräm
Vispa ihop Mix för Vaniljkräm S med vattnet.
Kavla ut degen till 2,5 mm. Bred ut Sommarfyllning över degen. Rulla ihop och kubba upp till snäckor. Sätt av bullarna i formar. Jäses. Spritsa en klick vaniljkräm i mitten av bullen och strö över strössel. Baka av.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 35 min
Baktid ca: 8 min.
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas: 210°C