Go Back

Havrebröd med rågsurdeg

Havrebröd är en bas med havregryn, havrekli och linfrö. Den ger ett bröd med god havresmak och fin volym. Med Rågsurdeg 60i får du en härlig syra i brödet.

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 800 g
  • Havrebröd 1000 g
  • Jäst 70 g
  • Rågsurdeg 60i (från Kåkå) 80 g
  • Mörk Malt eller Vört 50 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Låt vila 30 min. Väg upp och forma valfria bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 4 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Viltid: ca 30 min. 
Baktid: ca 25 min. 
Bakas med ånga. 
Jästid: ca 40 min. 
Ingångstemperatur: 240°C, 
Färdigbakas: 190°C