Go Back

Apelsin- chokladbullar

Ingredienser

Vetedeg

  • Bagerivetemjöl 2400 g
  • Vetelyx margarin 400 g
  • Socker 400 g
  • Mjölkpulver 100 g
  • Jäst 150 g
  • Kardemumma 30 g
  • Starbake Volym CL 24 g
  • Salt 20 g
  • Vatten 1000 g
  • Apelsinfyllning PF
  • Mörk choklad

Arbetsbeskrivning

Vetedeg
Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 15-20 min
Kavla ut degen och bred ut rikligt med Apelsinfyllning PF. Hacka Mörk choklad och strö över fyllningen. Vik ihop ett treslag och sporra ut 1 cm breda remsor och snurra knutar. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 8 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 30 min
Baktid ca: 8 min
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas i: 210°C