Go Back

Ven Ostkaka

Ven är en bas för potatisbröd. Den innehåller potatisflingor och vasslepulver som ger ett saftigt bröd med mycket god färskhållning, härlig arom och en fin yta. Ven Ostkaka innehåller också riven ost och är dekorerad med Ostedrys.

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 1000 g
  • Ven brödbas 500 g
  • Salt 20 g
  • Pano Lux PF 100 g
  • Strösocker 100 g
  • Riven ost 200 g
  • Jäst 75 g
  • Vatten 1000 g
  • Ostedrys för garnering

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Väg upp degen i 400 g bitar och rundriv. Vilotid 15 min. 
Kavla ut till tre mm tjocklek. Dela kakan i fyra lika delar. Tryck ut hål så det liknar en rundpipig ostskiva. 
Spraya med vatten och vänd ”ostskivorna” i Ostedrys. 
Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 5 min långsamt, 2 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Vilotid: ca 20 min, 
Baktid: ca 7 min, 
Bakas med lite ånga, 
Jästid: ca 30 min, 
Ingångstemperatur: 240°C, 
Färdigbakas: 220°C