Wienerkam med Salty Caramelfyllning

En härligt frasig wienerkam med Salty Caramelfyllning, kavlad på Wienerlyx.

Ingredienser

  • 2300 g Bagerivetemjöl
  • 150 g Strösocker
  • 15 g Salt
  • 100 g Wienerlyx
  • 20 g Starbake
  • 400 g Ägg
  • 1000 g Vatten

Till inkavling

  • 2400 g Wienerlyx

Till uppslagning

  • Salty Caramelfyllning

Arbetsbeskrivning

Se till att all ingredienser utom margarinet är så kalla som möjligt.
Blanda ingredienserna till en smidig deg. Kavla in Wienerlyxen, 3 x treslag.
Kavla ut degen till 2,5 mm tjocklek. Skär ut längder av degen som är 85 mm breda.
Spritsa en sträng Salty caramelfyllning i mitten av deglängderna.
Vik över ena halvan av degen så du stänger in fyllningen och tryck till med en kavlingspinne.
Sporra med en Parisersporre längs med deglängderna. Pensla strängarna med ägg eller brödglans.
Dela degsträngarna i bitar som är 120 mm breda. Vänd dem i mandelsocker sätt av på plåt. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 4 min långsamt, 3 min snabbt
Degtemperatur: 15°C
Liggtid ca: 0 min
Jästid ca: 20-25 min
Baktid ca: 15 min.
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas i: 180°C