Ven Müslibröd med rotfrukter

Ven är en bas för potatisbröd. Den innehåller potatisflingor och vasslepulver, som ger ett saftigt bröd med mycket god färskhållning, härlig arom och en fin yta. Ven müslibröd med rotfrukter innehåller Silkgrain Sonnenmüsli och Rotfrukts- och grönsaksblandning, som ger både smak, textur och färg. Silkgrain Sonnenmüsli är en blandning av havrekärnor, linfrö, chiafrö, quinoafrö, solroskärnor och hampafrö som är blötlagda och mjukgjorda i äkta havresurdeg. Rotfrukts- och grönsaksblandning är en mix av torkade morötter, palsternacka och grön paprika.

Ingredienser

  • 1000 g Bagerivetemjöl
  • 500 g Ven brödbas
  • 20 g Salt
  • 450 g Silkgrain Sonnenmüsli
  • 75 g Jäst
  • 1000 g Vatten
  • 150 g Rotfrukt- och grönsaksblandning
  • 6 g Salt
  • 300 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Lägg rotfruktsblandningen och vatten i blöt och låt det stå och dra ca 15min.
Väg upp övriga ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 5 min långsamt, 3 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Vilotid: ca 30 min
Baktid ca: 30 min.
Bakas med ånga.
Jästid ca: 45 min.
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas: 200°C