Thekaka med Koster

Brödbas Koster ger ett smakrikt bröd med lockande utseende. Pumpafrö ger brödet en härlig karaktär. Basen innehåller även linfrö, majs och hirs.

Ingredienser

  • 550 g Koster
  • 1000 g Vatten
  • 1500 g Bagerivetemjöl
  • 150 g Strösocker
  • 200/160 g Vetelyx/Panolux
  • 30 g Salt
  • 75 g Jäst

Arbetsbeskrivning

Väg upp ingredienserna och kör en smidig deg.
Väg upp degen i 2400 g bräck. Rundriv och kavla ut bullarna till thekakor.
Jäs thekakorna halva jästiden och nagga. Jäs färdigt. Baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt och 5 min snabbt.
Degtemperatur: 27°C
Baktid ca: 5 min.
Bakas utan ånga.
Ingen Liggtid
Jästid ca: 20+20
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas: 240°C