Tacobulle med Majsan

Majsan är en basblandning för majsbröd. Den innehåller både majsmjöl och bitar av majs som ger en aptitligt gul färg. Tacobullen gör du med vår Tacofyllning, en smakfull, vegetabilisk matfyllning. Du kan även göra den med Piri Piri-fyllning, en lite hetare fyllning, även den vegetabilisk.

Ingredienser

  • 1000 g Majsan
  • 1100 g Bagerivetemjöl
  • 200/240 g Panolux/Vetelyx
  • 50 g Strösocker
  • 100 g Jäst
  • 1000 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.
Låt vila ca 15 min. Kavla ut degen på samma sätt som vanliga kanelsnäckor.
Bred ut tacofyllningen rulla ihop till en sträng, kubba upp bullar.
Placeras i valfri kapselform, jäs, beströ med ost, baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Viltid: ca 15 min
Baktid ca:7 min (stickugn)
Bakas utan ånga.
Jästid ca: 40 min.
Ingångstemperatur: 250°C
Färdigbakas: 240°C