Sommarbullar med vaniljkräm och strössel

Vår Sommarfyllning är en smakfull, bakstabil och palmfri kaffebrödsfyllning med härlig färg. Den innehåller hallonpuré, jordgubbspuré och blåbärspulver.

Ingredienser

Vetedeg

  • 2400 g Bagerivetemjöl
  • 400 g Vetelyx
  • 400 g Strösocker
  • 100 g Milko mjölkpulver
  • 30 g Kardemumma
  • 150 g Jäst
  • 20 g Salt
  • 23 g Starbake Volym CL
  • 1000 g Vatten

Vaniljkräm

  • 300 g Vanilj-S
  • 1000 g Vatten

Strössel

  • 500 g Rex
  • 500 g Strösocker
  • 500 g Bagerivetemjöl
  • 500 g Havregryn

Extra

  • Sommarfyllning

Arbetsbeskrivning

Vetedeg
Väg upp ingredienserna och kör till smidig deg. Låt vila.

Vaniljkräm
Vispa ihop Vanilj- S med vattnet.

Kavla ut degen till 2,5 mm. Bred ut Sommarfyllning över degen. Rulla ihop och kubba upp till snäckor. Sätt av bullarna i formar. Jäses. Spritsa en klick vaniljkräm i mitten av bullen och strö över strössel. Baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 35 min
Baktid ca: 8 min.
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas: 210°C