Skärgårdskaka med Majsan

Majsan är en basblandning för majsbröd. Den innehåller både majsmjöl och bitar av majs som ger en aptitligt gul färg. Skärgårdskakan innehåller också gul sirap.

Ingredienser

  • 1000 g Majsan
  • 900 g Fullkorns vetemjöl
  • 200/240 g Panolux eller Vetelyx
  • 100 g Gul sirap
  • 100 g Jäst
  • 1000 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.
Väg upp degen i 250 g bitar rundriv, låt vila i ca 30 min
Kavla ut kakor på ca 4 mm. Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Viltid: ca 30 min
Baktid ca:5min (stickugn)
Bakas utan ånga.
Jästid ca: 40 min.
Ingångstemperatur: 250°C
Färdigbakas: 250°C