Skärgårdskaka med Majsan

Majsan är en basblandning för majsbröd. Den innehåller både majsmjöl och bitar av majs som ger en aptitligt gul färg. Skärgårdskakan innehåller också gul sirap.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Majsan 1000 g
  • Fullkornsvetemjöl 900 g
  • Pano Lux PF 200 g
  • Gul sirap 100 g
  • Jäst 100 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. 
Väg upp degen i 250 g bitar och rundriv. Låt vila i ca 30 min. 
Kavla ut kakor med ca 4 mm tjocklek. Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt, Degtemperatur: 27°C, Viltid: ca 30 min. Baktid: ca 5 min. (stickugn), Bakas utan ånga, Jästid: ca 40 min, Ingångstemperatur: 250°C, Färdigbakas: 250°C