Salty Caramel krämbullar

En bulle gjord på karlsbaderdeg fylld med Salty Caramelfyllning. Salty Caramelfyllning är en väldigt fin, kokt kaffebrödsfyllning gjord på kondenserad mjölk med smak av karamelliserat socker och en viss sälta. Denna fyllning passar även till pajer, wienerbröd, etc.

Ingredienser

Vetedeg

  • 2300 g Bagerivetemjöl
  • 400 g Vetelyx
  • 400 g Strösocker
  • 100 g Milko mjölkpulver
  • 30 g Kardemumma
  • 150 g Jäst
  • 20 g Salt
  • 23 g Starbake Volym CL
  • 1000 g Vatten

Kräm

  • 150 g Vanilj-S
  • 500 g Vatten
  • 650 g Salty Caramel fyllning

Garnering

  • Rex
  • Strösocker
  • Kardemumma

Arbetsbeskrivning

Vetedeg
Väg upp ingredienserna och kör till smidig deg. Väg upp i 2100 g bräck. Låt vila.

Salty Caramel kräm
Vispa ihop Vanilj- S med vattnet. Tillsätt Salty Caramel fyllning och blanda till slät kräm.

Rundriv bräcken och sätt av på plåt. Jäses. Spritsa Salty Caramel krämen i mitten på bullen. Baka av.
Pensla med smält Rex margarin och doppa i kardemummasocker.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 35 min
Baktid ca: 8 min.
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas: 210°C