Salty Caramel krämbullar

En bulle gjord på karlsbaderdeg fylld med Salty Caramelfyllning. Salty Caramelfyllning är en väldigt fin, kokt kaffebrödsfyllning gjord på kondenserad mjölk med smak av karamelliserat socker och en viss sälta. Denna fyllning passar även till pajer, wienerbröd, etc.

Ingredienser

Vetedeg

  • 2300 g Bagerivetemjöl
  • 400 g Vetelyx margarin
  • 400 g Strösocker
  • 100 g Mjölkpulver
  • 30 g Kardemumma
  • 150 g Jäst
  • 20 g Salt
  • 23 g Starbake Volym CL
  • 1000 g Vatten

Kräm

  • 150 g Mix för Vaniljkräm S
  • 500 g Vatten
  • 650 g Salty Caramel fyllning

Garnering

  • Rex margarin
  • Strösocker
  • Kardemumma

Arbetsbeskrivning

Vetedeg
Väg upp ingredienserna och kör till smidig deg. Väg upp i 2100 g bräck. Låt vila.

Salty Caramel-kräm
Vispa ihop Mix för Vaniljkräm S med vattnet. Tillsätt Salty Caramelfyllning och blanda till slät kräm.

Rundriv bräcken och sätt av på plåt. Jäses. Spritsa Salty Caramel-krämen i mitten på bullen. Baka av.
Pensla med smält Rex margarin och doppa i kardemummasocker.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 35 min
Baktid ca: 8 min.
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas: 210°C