Salty Caramel kanelbullar

En jättegod bulle med både kanel och vår Salty Caramelfyllning. Salty Caramelfyllning är en väldigt fin, kokt kaffebrödsfyllning gjord på kondenserad mjölk med smak av karamelliserat socker och en viss sälta. Denna fyllning passar även till pajer, wienerbröd, etc.

Ingredienser

Vetedeg

  • 2300 g Bagerivetemjöl
  • 400 g Vetelyx
  • 400 g Strösocker
  • 100 g Milko mjölkpulver
  • 150 g Jäst
  • 20 g Salt
  • 30 g Kardemumma
  • 1000 g Vatten

Fyllning

  • Salty Caramel fyllning
  • Kanel

Arbetsbeskrivning

Kör ihop ingredienserna till en smidig deg. Låt vila.
Kavla ut degen till 2,5 mm. Stryk ut rikligt med Salty Caramel fyllning och strö över kanel.
Forma bullar efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 20 min
Jästid ca: 40 min
Baktid ca: 8 min.
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas: 210°C