Rustikt Frukostbröd

Rustibas ger ett mellangrovt, fiberrikt bröd och innehåller kruskakli. Silkgrain Sonnenmüsli, som är en blandning av havrekärnor, linfrö, chiafrö, quinoafrö, solroskärnor och hampafrö som är blötlagda och mjukgjorda i äkta havresurdeg, ger brödet både smak och textur.

Ingredienser

  • 500 g Rustibas
  • 70 g Jäst
  • 1250 g Bagerivetemjöl
  • 420 g Silkgrain Sonnenmüsli
  • 150 g Rostade Hasselnötter
  • 1000 g Vatten
  • Bröddekor

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila i ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter önskad storlek och form. Doppa i bröddekor. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 40 min
Baktid ca: 27 min
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas i: 200°C