Rotfruktsbröd Dinkel

Vår Dinkelbas ger ett ljust bröd med hög halt av fullkornsdinkelmjöl. Basen innehåller även surdeg av råg. I detta rotfruktsbröd har vi tillsatt vår Rotfrukts- och grönsaksblandning. Detta är en mix av torkade morötter, palsternacka och grön paprika.

Ingredienser

Blötlägg

  • 150 g Rotfrukts- och grönsaksblandning
  • 5 g Salt
  • 300 g Vatten

Deg

  • 1300 g Bagerivetemjöl
  • 500 g Dinkelbas
  • 70 g Jäst
  • 1000 g Vatten

Arbetsbeskrivning

Blötlägg rotfrukts- och grönsaksblandning. Låt dra i ca 15 min.
Väg upp övriga ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt + 6 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Viltid : ca 30 min
Baktid ca: 30 min.
Bakas med ånga.
Jästid ca: 45 min.
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas: 180°C