Prinsesstårta Skogsbär

Skogsbärsprincess är en färgglad prinsesstårta med Skogsbärsmousse, Fruktfyllning Hallon och blåbärssylt.

Ingredienser

Mousse

  • 100 g Kessko Skogsbärsmousse
  • 125 g Vatten
  • 500 g Grädde

Vaniljkräm

  • 300 g Vanilj-S
  • 1000 g Vatten

Extra

  • Tårtbottnar
  • Fruktfyllning Hallon
  • Blåbärssylt
  • Marsipan, blå, röd och lila

Arbetsbeskrivning

Skogsbärsmousse:
Vispa grädden löst. Lös moussepulvret i vatten och blanda ner i grädden. Vispa till fast konsistens.

Vaniljkräm:
Vispa ihop Vanilj-S och vatten till en slät vaniljkräm.

Montering:
Dela tårtbotten på tre. Stryk ut blåbärssylt och Fruktfyllning Hallon på en botten. Lägg på nästa botten och stryk på vaniljkräm. Stryk sedan upp en kupol med Skogsbärsmousse. Lägg på sista botten och stryk upp tårtan. Kavla ihop blå, lila och röd marsipan och kavla ut till 2,5 mm tjocklek. Pudra med florsocker och dekorera med marsipanrosor.