Påsktårta

Påsktårtan är en inte bara vacker utan också ett mycket smakfullt bakverk. Med mördegsbotten och Mormors chokladkaka får du fina texturer. Komplettera med två härliga mousser, både Ägglikörmousse och Chokladmousse, och du har en härlig Påsktårta, som du naturligtvis dekorerar utifrån din egen fantasi. Lycka till och låt dig väl smaka.

Ingredienser

Grundrecept Mördegsbotten

  • 1500 g Bagerivetemjöl
  • 1000 g Rex margarin
  • 500 g Socker
  • 100 g Ägg

Mormors chokladbotten

  • 500 g Mormors Chokladkaka
  • 240 g Vatten
  • 155 g Rapsolja

Ägglikörmousse

  • 200 g Kessko Ägglikörmousse
  • 250 g Vatten
  • 1000 g Grädde, lätt vispad

Chokladmousse

  • 100 g Kessko Chokladmousse
  • 125 g Vatten
  • 500 g Grädde, lätt vispad

Extra

  • Gul marsipan

Arbetsbeskrivning

Mördegsbotten
Blanda ingredienserna till en deg. Placera i kyl. Kavla ut degen till 3 mm tjocklek. Stansa bottnar efter önskad storlek med hjälp av anslagsringar. Baka av i 200°C i ca 9 min.

Mormors Chokladbotten
Kör ingredienserna med vinge i 5 minuter på låg hastighet. Fördela smeten i anslagsringar. Baka av i 180°C i ca 15 minuter.

Chokladmousse
Vispa grädden löst. Lös moussepulvret med vattnet och blanda ner i grädden.

Ägglikörmousse
Vispa grädden löst. Lös moussepulvret med vattnet och blanda ner i grädden.

Montering
Stryk chokladmousse på en mördegsbotten. Lägg på en chokladbotten och stryk på ägglikörmousse. Lägg på nästa chokladbotten och stryk upp hela tårtan med ägglikörmousse. Kavla ut gul marsipan och klä in tårtan. Dekorera efter eget tycke och smak.