Påsktårta

Påsktårtan är en vacker och god skapelse som är gjord på Mormors Ljusa kaka och innehåller Gräddmousse gjord på Kessko Neutral Gräddmousse och Kessko Ägglikörmousse. Den innehåller även Salty Caramelfyllning.

Ingredienser

Anslag

  • 1000 g Mormors Ljusa kaka
  • 300 g Rapsolja
  • 500 g Vatten

Gräddmousse

  • 150 g Kessko Neutral Gräddmousse
  • 200 g Vatten
  • 1000 g Grädde, lätt vispad

Ägglikörmousse

  • 150 g Kessko Ägglikörmousse
  • 200 g Vatten
  • 1000 g Grädde, lätt vispad

Extra

  • Salty Caramel fyllning
  • Mörk choklad
  • Marsipan
  • Chokladdekorer
  • Marsipanrosor

Arbetsbeskrivning

Anslag
Kör ingredienserna till Mormors Ljusa kaka på låg hastighet med vinge i 4 min. Häll upp i tårtringar, till halva höjden, och baka av i 180 °C ca 25 min (använd sticka).

Gräddmousse
Vispa grädden lätt. Lös moussepulvret i vattnet och vänd ner i grädden. Hacka sedan 50 g choklad i småbitar och vänd ner i gräddmoussen.

Ägglikörmousse
Vispa grädden lätt. Lös moussepulvret i vatten och vänd ner i grädden.

Montering
Dela anslaget på 3 bottnar, och skär till som påskägg. Stryk upp första bottnen med Salty Caramel filling PF och Gräddmousse. Lägg på nästa botten och stryk på med Salty Caramel filling PF och Ägglikörmousse. Lägg sedan på sista bottnen och stryk upp hela påskägget med Ägglikörmousse och klä därefter tårtan med marsipan. Dekorera gärna påsktårtan med marsipanrosor och chokladdekorer.

Tips! För att tillverka fågelbo i choklad, spritsa ut tunna strängar av smält choklad (45-50 °C) på en fryst bakplåt eller helst en marmorplatta. Forma till fågelbo och sätt på kyl tills chokladen har stelnat, ca 1-2 timmar.