Nyårstårta

En vacker och smakfull nyårstårta med Vit chokladmousse, Maracuja/Peachmousse, Chokladkräm Kiribati och en chokladbotten gjord på Mormors Chokladkaka.

Ingredienser

Vit chokladmousse med kokosgrädde

  • 300 g Vit chokladmousse
  • 1000 g Kokosgrädde

Maracuja/Peachmousse

  • 200 g Maracuja/Peachmousse
  • 250 g Vatten
  • 1000 g Lätt vispad grädde

Chokladbotten

  • 1000 g Mormors chokladkaka
  • 310 g Rapsolja
  • 480 g Vatten

Tårtglaze

  • 300 g Strösocker
  • 150 g Vatten
  • 280 g Glykos
  • 20 g Gelatinblad
  • 200 g Kondenserad mjölk
  • 300 g Vit choklad

Tillbehör

  • Mörk chokladkräm Kiribati
  • Frysta Hallon
  • Vit Färg

Arbetsbeskrivning

Chokladbotten
Kör ingredienserna till Mormors Chokladkaka på låg hastighet med vinge i 4 min. Häll upp smeten till hälften i tårtringar som passar din mousseform och baka av i 180 °C ca 20 min (använd sticka).

Vit chokladmousse med cocosgrädde
Blanda moussepulvret ihop med den ovispade cocosgrädden. Fyll ca 1/3 i en mousseform med botten och sätt på kyl. Spritsa sedan Mörk chokladkräm Kiribati på den vita cocoschokladmoussen och lägg på hallonen.

Maracuja/Peachmousse
Vispa grädden löst. Blanda moussepulver med vatten och vänd ner i grädden. Täck sedan ytterligare 1/3 av formen med Maracuja/Peachmoussen. Placera sedan chokladbotten och stryk upp till kanten med Maracuja/Peachmoussen.

Tips!! För att få extra nyårskänsla, ersätt vattnet för moussen med champagne/mousserande vin.

Tårtglaze
Koka upp socker, vatten och glykos. Tillsätt detta till den kondenserade mjölken och blanda i de blötlagda och urkramade gelatinbladen. Slå detta över den vita chokladen. Blanda sedan ca 1/3 av glazen med den önskade färgen tills rätt nyans har uppnåtts. Häll tillbaka den färgade glazen och mixa med stavmixer. Låt svalna till ca 27-28 °C före användning.

Montering
Tryck ut tårtan från formen och sätt tårtan på en tårtring eller ett avrinningsgaller. Glaza gärna tårtan med vit tårtglaze (se receptbild). Placera tårtan på tårtbrickan och dekorera efter eget tycke och smak.

Tips!! Det går utmärkt att använda detta recept för att tillverka bakelserna på bilden istället för nyårstårtan om du hellre vill.