Mors Dag-tårta

En fin Mors Dag-tårta med Chokladmousse, Jordgubbsmousse och Fruktfyllning Mango, dekorerad med Chokladhjärtan. För att få hjärtmönstret kavlar du ut marsipanen på en hjärtmönstrad silikonmatta.

Ingredienser

Anslag

  • 1000 g Quickanslag
  • 350 g Vatten
  • 500 g Ägg

Chokladmousse

  • 200 g Kessko chokladmousse
  • 250 g Vatten
  • 1000 g Grädde, lätt vispad

Jordgubbsmousse

  • 200 g Kessko Jordgubbsmousse
  • 250 g Vatten
  • 1000 g Grädde, lätt vispad

Extra

  • Fruktfyllning Mango
  • Marsipan
  • Chokladdekorer
  • Marsipanrosor

Arbetsbeskrivning

Quickanslag
Väg ihop ingredienserna till Quickanslaget och vispa i 7 min. Häll upp smeten i anslagsringar och baka av i 180 °C ca 20 min (använd sticka).

Chokladmousse
Vispa grädden lätt. Blanda moussepulver med vatten och vänd ner i grädden.

Jordgubbsmousse
Vispa grädden lätt. Blanda moussepulver med vatten och vänd ner i grädden.

Montering
Dela anslaget i 3 bottnar och skär ut dessa till hjärtformar. Stryk sedan på Fruktfyllning Mango och Chokladmousse på första bottnen. Lägg på andra bottnen och stryk på Fruktfyllning Mango och Jordgubbsmousse. Lägg sedan på den sista bottnen och stryk upp hela den hjärtformade tårtan, med jordgubbsmousse och klä den i röd marsipan. Dekorera gärna tårtan med marsipanrosor och chokladdekorer.