Koster Ciabatta

Brödbas Koster ger ett smakrikt bröd med lockande utseende. Pumpafrö ger brödet en härlig karaktär. Basen innehåller även linfrö, majs och hirs.

Ingredienser

  • 550 g Koster
  • 1500 g Vatten
  • 1850 g Bagerivetemjöl
  • 40 g Salt
  • 30 g Jäst

Arbetsbeskrivning

Väg upp ingredienserna och kör en smidig deg .placera degen i ett plasttråg.
Låt degen vila ca 3 timmar. Vänd upp den på bakbordet, skär upp till degbitar i valfri storlek.
Sätt av på plåt och låt jäsa i rumstemperatur ca 30min. Baka av.

Körtid i maskin: 3 min långsamt och 10 min snabbt.
Degtemperatur: 27°C
Baktid ca: 15-20 min.
Bakas med ånga.
Liggtid: ca 3 timmar
Jästid ca: 30 min.
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas: 220°C